• (037) 711 865
  • domucenikatrstenik@gmail.com

Дом ученика
средњих школа
Трстеник

Одлучите се да живите у организованим условима за време вашег средњошколског васпитања и образовања.

Изградња Дома ученика у Трстенику која је започета крајем 2012. године уз подршку Министарства просвете приводи се крају. Нови ученички дом имаће 2.063 м2, трокреветне собе са купатилом, учионице, библиотеку, салу за рекреацију, трпезарију са кухињом и све неопходне услове за учење и боравак ученика и студената (укупно 124 корисника).

Радове на Дому ученика у Трстенику финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја из буџета Републике Србије и из средстава Централноевропске банке у оквиру пројекта Образовање за социјалну инклузију, Општина Трстеник из буџета локалне самоуправе Трстеник, Дом ученика средњих школа Трстеник из сопствених средстава.

На основу планираних и уговорених радова и динамике извођења, очекује се усељење ученика и студената у Нови дом школске 2017/2018.године. У новоизграђеном објекту Дома ученика у Трстенику у току су завршни унутрашњи радови и одговарајући прикључци. Капацитет Дома је 124 места, а по први пут у њему ће становати и ученице, односно студенткиње.

Радове су тим поводом (11.марта 2017.године) обишли председник општине Трстеник Александар Ћирић, његов помоћник Радомир Милуновић, начелник школске управе Зоран Асковић и представници Министарства просвете и Расинског округа.

Председник Ћирић је изразио задовољство динамиком и квалитетом радова, а директор Дома ученика у Трстенику Верољуб Ћирковић рекао је да је овај објекат грађен према нашим и Европским стандардима.

“Изградња објекта је један заиста добар пример сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја са европским институцијама, локалном самоуправом и својом инфраструктуром домова. То се најбоље види из чињенице да је услов, за почетак изградње Новог Дома и привлачење страних инвестиција, био да локална самоуправа, без надокнаде, обезбеди локацију, уређење грађевинског земљишта и пројектну документацију, што је и учињено. Захваљујући томе, Министарство просвете је у оквиру пројекта Образовање за социјалну инклузију обезбедило средства од Банке за развој Савета Европе и из буџета Републике Србије, уз учешће локалне самоуправе, и успело да затвори целу конструкцију финансирања у износу од 1.500.000 евра”, нагласио је директор трстеничког Дома ученика Верољуб Ћирковић.

Novi Dom ucenika Novi Dom ucenika Novi Dom ucenika Novi Dom ucenika